+31 (0)6 5126 3353 oscar@nicelearning.nl
Selecteer een pagina

Wat ik doe

e-learning ontwikkelen

Bij het ontwikkelen van een online leerproduct kijk ik altijd naar de instrumenten die ik kan benutten. Wat we inzetten hangt af van het leerrendement en het budget. Met creativiteit en de inzet van leuke applicaties zoals H5P en Character animator zijn mooie dingen te maken.

Video is een van de tools die steeds meer gebruikt wordt bij online leren. Videoclips moeten kort zijn en een duidelijke meerwaarde hebben. Ik heb zelf diverse clips gemaakt, maar grotere producties besteed ik doorgaans uit in mijn netwerk. Met toevoegen van interactiviteit wordt het voor de deelnemer leuker. Het leerrendement wordt hierdoor vergroot. Check hier mijn videokanaal voor content.

didactisch ontwerp

Over didactiek rond e-learning valt veel te zeggen. Zo weten we dat deelnemers aan online leertrajecten met e-coaching vaker tot afronding komen. Adaptieve leerpaden zijn effectiever dan platte pagescrollers en interactie vergroot betrokkenheid.

Ik kijk samen met de opdrachtgever naar de didactiek van het geheel en de afzonderlijke onderdelen; wat gaat werken om het leerdoel te halen? Het toepassen van het geleerde in een casus en daarover vragen stellen leidt vaak al tot een goed leerrendement.

rendement op leren

Het rendement of de ROI (Return On Investment) van e-learning wordt vaak berekend door de bespaarde verlet- en facilitaire kosten inzichtelijk te maken. Dit is concreet en gaat vaak om flinke bedragen.

Daarnaast, en misschien nog wel belangrijker, wordt de toegevoegde waarde van de e-learning helder gemaakt voor het bedrijfsproces. Wat is er geleerd en heeft er een transfer plaatsgevonden naar de werkvloer?

 

blended learning

Blended learning is een krachtig leerconcept dat leidt tot een effectief leerresultaat. Bij blended learning gaat het om de juiste combinatie van face to face onderwijs in combinatie met digitale en/of andere middelen in een goede didactische opzet.

Wil je ook een blended concept maken van jouw training? Ik kan je daarbij helpen. Heb je je trouwens gerealiseerd dat met de inzet van online leren de traditionele rol van trainer verandert? Ook dat is een punt om bij stil te staan als we over blended learning gaan praten.

 

Elo’s

Veel e-learning wordt gemaakt in een applicatie die we vaak
e-learning of scorm editor noemen, maar ook wel Course Authoring Tools. Ze zijn er in veel soorten en maten. Er zijn betaalde versies zoals het veelgebruikte Articulate en er zijn open source applicaties zoals easygenerator. Ik kan met verschillende tools werken.

Of ik ook werkelijk iets ga maken in de tool hangt helemaal af van jouw vraag, de doelen en de context. Wil je zelf gaan werken met een tool en wil daarover advies? Neem dan contact op.

Klik hier voor een lijst met auteurstools en een beschrijving.

 

afas

Met AFAS Profit en In- & OutSite kun je het management van jouw trainingen organiseren. Hoewel AFAS geen LMS is, biedt het goede aanmeld- en planningsfunctionaliteit die ik voor je in kan richten. Ook de look and feel kan eventueel naar wens worden aangepast. Zo heb je nieuwe functionaliteit in je eigen vertrouwde huisstijl.

Werkproces en koppeling
We bespreken in een verkenning jullie werkprocessen met betrekking tot opleidingen en matchen die met de inrichtingsmogelijkheden en eisen van AFAS Profit en InSite. Workflow, autorisaties en de doelen die je wilt behalen bepalen in grote mate de inrichting. Vaak zal het logisch zijn dat je leerresultaten uit je eigen of een ander LMS wilt importeren of koppelen. Ook dit kan ik voor je verzorgen.