+31 (0)6 5126 3353 oscar@nicelearning.nl
Selecteer een pagina

CRAFT

E-learning 'Community Reinforcement And Family Training'

CRAFT
CRAFT staat voor ‘Community Reinforcement And Family Training’ en baseert zich op evidence based procedures om naasten te trainen in de omgang met de hun dierbare andere, wiens leven gepaard gaat met een verslavingsprobleem.

Wat was de vraag?
Ontwikkel een e-learning voor preventiewerkers/hulpverleners en koppel deze aan de face to face training, zodat de transfer van het geleerde naar de praktijk vergroot wordt. De CRAFT training is een blended leertraject geworden. Aanvullend op de e-learning vindt training plaats in de vorm van fysieke bijeenkomsten. Samen vormen ze de basis om een groep of individu te mogen trainen volgens de CRAFT-methodiek. In de e-learning maakt de deelnemer kennis met CRAFT en leert hij de methode toepassen in de rol van CRAFT-therapeut. De deelnemer gaat aan de slag met een denkbeeldige groep die hij gaat begeleiden door het programma van CRAFT. Hij doorloopt drie casussen waarin naasten hun issues op tafel leggen en de deelnemers moeten reageren. De deelnemers worden ondersteund door Just in time theorie. De e-learning eindigt met een toets.

Met Oscar van NiceLearning heb ik in een korte periode zeer plezierig en intensief samengewerkt. Onder zijn regie hebben hij en collega’s vanuit VKN een CRAFT e-learning In een mum van tijd volledig opgetuigd. Dit is een primeur want dit bestaat momenteel alleen in Nederland. Mooi zijn de verschillende functies die de module aan boord heeft. Ook de eerste reacties van deelnemers vanuit het veld zijn positief. Er is een visueel mooi en professioneel product neergezet dat bovendien intuïtief goed werkt.

Hendrik G. Roozen, PhD

Roozen & Meyers Consultancy